Velika turska avantura

Više destinacija, Turska

već od 349€

Opis destinacije

Vodimo vas u obilazak jugoistočne Turske, destinacije poznate i kao nekadašnja Mesopotamija, kolevka civilizacije. Oblast zaslužna za nastanak prvih svetskih gradova, pisama, religije, astronomije. Gde nas dočekuju velikodušni domaćini, jedinstvena kultura, običaji i znamenitosti frapantne istorije. Gde ćete biti očarani prizorima koji odolevaju milenijumima. Velčanstveni Istanbul, grad na dva kontinenta. Kapadokija, kolevka hrišćanstva. Čudesni Mardin, poznat kao “turski Fes”. Ankara, prestonica Turske i Bursa, nekadašnja prestonica Osmanskog carstva, grad star 8500 godina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus

Broj nocenja

  • 13 Noćenja
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena: 
409 EUR po osobi
Cena sa popustom: 
349 EUR po osobi 

Polasci: 
24. septembar 2021.
08. oktobar 2021.

Trajanje: 
13 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- 1 noćenje u hotelu SIM *** ili sličnom Istanbulu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u hotelu AKUZUN *** ili sličnom u Urgupu (Kapadokiji) u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 2 noćenja u tradicionalnom hotelu ARTUKLU KERVANSARAYI ili sličnom u Mardinu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 1 noćenje u hotelu GRAND HAMIT *** ili sličnom u Ankari u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- 1 noćenje u hotelu GRAND BURSA *** ili sličnom u Bursi u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Obilasci prema programu putovanja
- Panoramsko razgledanje Istanbula
- Panoramsko razgledanje Ankare
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Najveće znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku - 25 EUR
2. Najveće znamenitosti Kapadokije sa uključenim ulaznicama i ručkom u pratnji lokalnog vodiča - 50 EUR
3. Vožnja oldtajmera ili jahanje konja - 20 EUR
4. Najveće znamenitosti Mardina i poseta arheološkog nalazišta Dara sa uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča - 25 EUR
5. Let balonom iznad Kapadokije sa uključenim transferom - od 130 do 200 EUR
 * Cena fakultativnog izleta vožnja balonom iznad Kapadokije podložna je promeni i zavisi od broja prijavljenih putnika. Obavezna je prijava za ovaj izlet u prostorijama agencije, po prijavi za putovanje, kako bismo Vam obezbedili mesto u balonu i dobili konačnu cenu izleta.
 * Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 - Polazak iz Beograda u popodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Bugarsku.

DAN 2 - Po dolasku u Istanbul, započinjemo panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog, vožnja pored Bosfora, Palata Dolmabahče. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo krećemo u šetnju kako bismo se upoznali kvartom u kojem smo smešteni, gde se nalazi veliki broj restorana, kafića, prodavnica, butika, suvenirnica, tržnih centara. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Krećemo u fakultativni obilazak najvećih znamenitosti Istanbula i dolazimo do Platoa Topkapi. Posetićemo Hipodrom, Plavu džamiju, Aju Sofiju, Kapali čaršiju. Slobodno vreme do polaska za Kapadokiju u večernjim časovima. Noćnja vožnja kroz centalnu Tursku. 

DAN 4 - Odmah po dolasku u Urgup, krećemo u šetnju kako bismo se upoznali sa ovim najmodernijim turističkim centrom Kapadokije. Uživamo u pogledu na pećine, vilinske dimnjake i druge prirodne lepote ovog kraja. Pijemo tradicionalni turski čaj, jedemo kebab i ratluke. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za šoping i individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 5 - U ranim jutarnjim časovima, pre doručka, odlazimo na fakultativni izlet let balonom. Jedno od najlepših doživljaja, jeste upravo vožnja balonom iznad Kapadokije. Na stotine šarenih balona, prekrije nebo iznad ove mistične oblasti. Uživamo u prizorima na fantastične reljefne formacije, koji oduzimaju dah. Dobra fotografija čuva trenutke od zaborava. Povratak u hotel i doručak. Krećemo na drugi fakultativni izlet najveće znamenitosti Kapadokije. Ovaj izlet osmišljen je kako bi vam dočarao sve lepote i znamenitosti ove jedinstvene regije. Posetićemo selo Uchisar i istoimeno utvrđenje sa ogromnim kamenim formacijama, odakle se pruža nestvaran na Kapadokiju i planinu Erciyes u daljini. Zatim odlazimo do muzeja na otvorenom Goreme - kompleks preko deset srednjovekovnih oslikanih pećinskih crkava, koje su isklesali pravoslavni monasi. Nastavljamo do "doline ljubavi" poznatu po spektakularnim vilinskim dimnjacima. Put nas vodi dalje, do grada Avanos, prestonici zemljane keramike. Nakon pauze za ručak, proći ćemo i kroz mesta Pasbag "dolina majmuna" i Devrent "ružičasta dolina" poznata po mnoštvu stena životinjskog oblika. Neki od najčešće viđenih oblika uključuju kamile, zmije, delfine. Izlet završavamo posetom Urgupu, mestu poznatom po vinima. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 6 - U ranim jutarnjim časovima, pre doručka, odlazimo na fakultativni izlet vožnja oldtajmerima ili jahanje konja. Nezaboravan doživljaj! Pravimo nestvare fotografije, dok se u pozadini podižu baloni. Povratak u hotel i doručak. Tokom ostatka dana slobodno vreme za uživanje u ovom gradu koji drugačije nazivaju "muzej na otvorenom". Savetujemo da posetite neki od restorana tradicionalalne kuhinje, sa kojih se pruža pogled na nestvarne predele Kapadokije. Polazak za Mardin u večernjim časovima. Noćna vožnja. 

DAN 7 - Odmah po dolasku u Mardin, krećemo u šetnju starim gradom. Kupujemo slatkiše, ratluk na metar, vino, srebro i ručno pravljene sapune. Pravimo fantastične fotografije. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodan dan za uživanje u jednom od najstarijih gradova Mesopotamije. Noćenje.

DAN 8 - Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet najveće znamenitosti Mardina. Odlazimo do arheološkog nalazišta Dara, koje se nalazi nedaleko od granice sa Sirijom. Ovaj nekadašnji antički grad, star preko 2300 godina, poseduje ostatke crkve, čaršije, vodenice, rezervoare za vodu i predstavlja jedno od najipresivnijih lokaliteta ovog dela Turske. Put nas vodi dalje, do manastira Deyrul Zafaran iz V veka, koji je jedan od najvažnijih sirijskih manastira na svetu. Po povratku u Mardin, pravimo pauzu za ručak, a zatim nastavljamo obilazak znamenitosti Mardina: Zinciriye medresa, Velika džamija, Kirklar crkva, Tarihi konak. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 9 - Doručak. Slobodan dan za uživanje, kupovinu ili posetu nekom od muzeja. Polazak za Ankaru u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 10 - Po dolasku u Ankaru sledi panoramsko razgledanje prestonice Turske: Atakule, telekomunikacioni toranj i jedan od simbola grada, zgrada parlamenta, džamija Kocatepe. Smeštamo se u hotel i nakon pauze za odmor, krećemo u pešački obilazak grada. Posetićemo Antikabir - mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, tvorca moderne Turske, prošetaćemo gradskim parkom Guven i obilazak završavamo na Trgu slobode Kilzilay. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 11 - Doručak. Slobodno vreme do polaska za Bursu u popodnevnim časovima. Odmah po dolasku smeštamo se u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 12 - Doručak. Pakujemo stvari u autobus i napuštamo hotel. Krećemo u pešačko razgledanje prve prestonice Otomanskog carstva i četvrtog najvećeg grada Turske i obilazimo: Zelena džamija, Zeleni mauzolej, Velika džamija, Kapali čaršija, Kozahan. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

DAN 13 - Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRIP TOP

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Grčka

Idealan odmor za celu porodicu