Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SVE BOJE ISTRE
Opatija – Pula – Rovinj – Brioni – Rijeka
Termin putovanja : 20 – 24. 10. 2022.
(5 dana, 2 noći / autobusom)

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  149 EUR 

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase na navedenojr elaciji (klima/grejanje, audio oprema), 
- smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora, na bazi 2 polupansiona, (u cenu su uključeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata), u dvokrevetnim sobama, 
- usluge licenciranog vodiča tokom celog putovanja, 
- obilazak Opatije, Pule  i Rijeke, 
- obilazak prodavnice extra devičanskog maslinovog ulja: prezentacija, degustacija, kupovina. 
- troškove organizacij eputovanja, 
- turističke takse u Puli. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Polisu zdravstvenog putnog osiguranja
- Ostale ne pomenute troskove
- Doplata za jednokrevetnu – na upit
Fakultativne izlete: 
- Poseta Brionima koja uključuje vožnju brodom na relaciji Fažana – Veliki Brion – Fažana, vožnju turističkim vozićem po ostrvu a sve u pratnji lokalnog licenciranog turističkog vodiča– 40 € 
- Poseta Rovinju – 15 € 
- Ulaznicu za pulsku Arenu – 10 eur
Hotel Pula 3* se nalazi u Puli u neposrednoj blizini plaže i na samo 2 km od istorijskog centra grada. 
Više informacija o hotelu na www.hotel-pula.hr.
Tacan naziv hotel bice poznat 24h pre datuma putovanja.

1.DAN, 20. 10. 2022. NIŠ – ZAGREB - Polazak iz Niša oko 22h ( tacno vreme bice potvrdjeno 24h pre datuma putovanj kao i mesto polaska ) . Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN, 21. 10. 2022. ZAGREB – OPATIJA – PULA  - Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima. Pauza za kafu i doručak i kratak obilazak grada – Trg bana Jelačića, stara zagrebačka uspinjača, Srpska pravoslavna crkva Preobraženja Gospodnjeg, zagrebačka Špica. Nastavak puta ka Opatiji – gradu festivala i jedne od najlepših promenade na Jadranu. Šetnja čuvenom promenadom Lungomare i slobodno vreme za ispijanje vina u nekom od poznatnih kafea. Nakon obilaska Opatije krećemoka Puli i smeštamo se u istoimeni hotel. Večera. Noćenje. 

3.DAN, 22. 10. 2022. PULA – BALE – ROVINJ  - Doručak i odlazak u obilazak Pule – poseta čuvene pulske Arene (ulaz se dodatno plaća), glavnog gradskog trga. Zlatnih vrata, spomenik Mate Parlovu i mnogo priča o čuvenom filmskom festivalu koji je najstariji u ovom delu Evrope. Slobodno vreme za ručak. Popodne fakultivni odlazak do mesta Bale u istarskom zaleđu i poseta jednoj od uljara gde možete kupiti kvalitetno, domaće maslinovo ulje uz prethodnu prezentaciju kao i istarsku malvaziju – čuven obelo vino. Nastavak puta ka Rovinju – jednom od stecišta svetskog džet seta –odlazak do crkve Svete Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu, Balbijevluk, Vijećnica,  ulica umetnika. Biće i slobodnog vremena za individuale aktivnosti i fotografisanje u, kako neki kažu, najotmenijem gradu Istre. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN, 23. 10. 2022. BRIONI – RIJEKA  - Rani doručak. Posle doručka polazak autobusom na fakultativni izlet na Brione / polazak brodića u 9h. Brioni su jedna od najpoznatijih turističkih destinacija Hrvatske, grupa ostrva na kojoj je odlučivana i sudbina SFRJ ali i mesto zabave velikih umetnika – Tito je ovde ugostio Sofiju Loren, Ričarda Bartona ali i najveće zvezde jugoslovenskog filma. U mestu Fažana ukrcavamo se na brod i kećemo put ostrvaVeliki Brion. Obilazak Briona u pratnji licenciranog, lokalnog vodiča u trajanju od oko 3 sata. Ostrvo se obilazi turističkim vozićem sa posetom maslini iz IV veka, drvoredu iz 1905. godine, Brionskog mediteranskog vrta, safari   parka;   i kulturnih dragulja ostrva:   rimska rezidencijalna vila   u zalivu Verigeiz iz I veka,   prirodnjačka zbirka i fotoizložba “Tito  na Brijunima”,   crkvica Sv.  Germana iz  XV veka sa izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika. Predah i prilika za osveženje i kupovinu brijunskih suvenira. Povratak za Fažanu brodićem u 13 sati. Polazak prema Rijeci koja je treći grad po veličini u Hrvatskoj i jedan od najkosmolitskijih gradova zemlje. Šetnja glavnom gradskom promenadom i slobodno vreme za ručak. Polazak za Srbiju sa usputnim pauzama i zadržavanjima radi graničnih formalnosti.

5.DAN, 24. 10. 2022. NIŠ - Dolazak u Niš na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.
- 30% avans prilikom rezervacije, ostatak do 7 dana pre polaska i/ili čekovima građana i administrativnom zabranom bez uvećanja na jednake mesečne rate do 25.12.2022.

- plaćanje se vrši u dinarskoj protiv vrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

- Fakultative u autobusu

CLC

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.