Prag

Prag, Češka

već od 495€

Opis destinacije

Prag je osnovan u 9. veku po dolasku Slovena u Češku i tokom jedanest vekova svoje burne istorije bio prestonica jednog carstva, jednog kraljevstva i dve republike – Svetog rimskog carstva, Kraljevine Bohemije, Republike Čehoslovačke i Republike Češke. Grad je dostigao svoj zenit u vreme vladavine Karla IV, koji je izgradio Karlov most, gotsku Katedralu Svetog Vida, a 1348. godine osnovao je Karlov univerzitet.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG
Izleti I posete: “Karlove Vari” i “zamak Karlštajn”
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*) – avionom
Polazak: 20. oktobar (povratak 23. oktobar 2022.)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
HOTELTIP SOBECENA PO OSOBIUSLUGA
St.George 4*
1/2495 EUR
BB
treća osoba465 EUR
doplata za 1/1120 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (62 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Prag–Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije 4 zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Pragu prema programu; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 2,5 evra po noći po osobi za boravak u hotelu kategorije 4 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI
- Fakultativni izlet autobusom “Zamak Karlštajn” – 50 €. U cenu je uključena ulaznica za obilazak dvorca Kralštajn i usluge vodiča.
- Fakultativni izlet autobusom “Karlove Vari” – 75 € U cenu su uključene ulaznice za Beher muzej, Moser fabriku stakala i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Pragu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
Hotel St.George 4* - smešten je u renoviranoj istorijskoj zgradi iz 18. Veka, na 700 metara od Trga Sv. Vaclava. Čvorište gradskog prevoza I.P. Pavlova nalazi se na 200 metara, a do Praške opere i Narodnog muzeja može se stići za 10 minuta hoda. Karlov trg je udaljen 800 metara. Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
Dan 1 Prag
1. dan (četvrtak, 20. oktobar) BEOGRAD – PRAG Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Filip Travela. Poletanje aviona u 06:50h (JU 610). Nakon sletanja na aerodrom u 09:00h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Hradčanskog trga koji ima prelepe palate Swarcenberg, Toskansku, Martinicki, nadbiskupsku, stub kuge. Poseta praškog dvorca (rezidencije češkog predsednika), katedrale sv.Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv.Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejom. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 2 Prag
2. dan (petak, 21. oktobar) PRAG – KARLŠTAJN – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča. Karlštajn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih vrednosti kraljevske porodice. Karlštajn se uzdiže iznad istoimenog sela na 30 km od Praga. Smešten na brdu iznad reke Berounka kao skup kula i visokih zidova, savršeno očuvan. S pravom je jedan od najpoznatijih i najposećenijih zamkova Česke. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3 Prag
3. dan (subota, 22. oktobar) PRAG – KARLOVE VARI – PRAG Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkve Sv Marije Magdalene, razgledanje fabrike stakala “Moser”, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Noćenje.

Dan 4 Prag
4. dan (nedelja, 23. oktobar) PRAG – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:35h (JU 615). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama