Kapadokija i Istanbul

Kapadokija, Turska

već od 545€

Opis destinacije

Bilo da ste na kratkom odmoru ili ste odlučili da je posetite kao deo velike ture po Turskoj, ona je mesto koje će vas obradovati i oduševiti svojom raznolikošću. Putnicima iz čitavog sveta je poznata po svojim zadivljujućim pejzažima. Na persijskom (farsiju), reč „Kapadokija” znači „zemlja divljih konja”. Istanbul - grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
08/15.05.2021.BEOGRAD-ISTANBUL-KAPADOKIJA

Cena aranžmana po osobi
Polazak iz NišaPolazak iz Beograda
575 eur
545 eur
595 eur
565 eur

*Za rezervacije do 15.03.2021. odobravamo popust 

CENA ARANŽMANA  OBUHVATA:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase (AC, audio, video uređaji) na navedenoj relaciji ,
- Avio prevoz na relaciji ISTANBUL-KAYSERI-ISTANBUL sa aerodromskim taksama i prtljagom do 15kg,
- Smeštaj u 1/2  sobama u hotelu sa  4* ili 5*  na bazi 3 polupansiona  u Kapadokiji i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* ili 4*u  Istanbulu,
- 3 ručka po programu u Kapadokiji,
- Obilaske i ulaznice po programu u pratnji lokalnog vodiča,
- Usluge pratioca grupe ,
- Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Individualne troškove putnika,
- Ulaznice i fakultativne izlete,
- Doplatu za jednokrevetnu sobu - 150 eura,
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Vožnja balonom u Kapadokiji – 120 eura,
- Jahanje konja u Kapadokiji – 25 eur,
- Krstarenje Bosforom i poseta Patrijaršiji – 20 eur (min 15 pax),
- Obilazak Istanbula (Plava Džamija, Sveta Sofija, Cisterna Bazilika (Potopljena palata), Topkapi palata, Hipodrom, Egipatski bazar) – 30 eura (min 20 pax),
- Dolmabahče palata  –  30 eura(min 20 pax),
- Tursko veče u Istanbulu ili večera na brodu  - 30 eura (min 15 pax)

Kako smo svedoci ponovnog, postepenog, otvaranja evropskih destinacija za turistička putovanja za putnike iz Republike Srbije, MONDORAMA doo  u cilju promocije turizma, kao organizator putovanja koji prepoznaje potrebe svojih putnika u vreme otežanih turističkih kretanja donosi sledeću odluku:

Za sva putovanja rezervisana kod OTP MONDORAMA doo garantuje se povraćaj celokupnog iznosa uplate, ukoliko se putovanje otkaže od strane putnika, usled nemogućnosti putovanja izazvanih virusom COVID-19. Povraćaj uplaćenih sredstava garantuje se u roku od 24 časa od momenta podnošenja zahteva i otkaza rezervisanog putovanja.

Za sva putovanja rezervisana kod OTP MONDORAMA doo garantuje se povraćaj celokupnog iznosa, ukoliko putovanje ne može da se realizuje usled policijskog časa, zatvaranja granica ili proglašenog vanrednog stanja. Povraćaj uplaćenih sredstava garantuje se u roku od 24 časa od momenta podnošenja zahteva i otkaza rezervisanog putovanja.

Polazak putnika iz Beograda/Niša u dogovoreno vreme. Vožnja autobusom kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Istanbul na aerodrom “Sabiha Gokhen”  let za Kayseri (Kapadokija) po lokalnom vremenu. Sletanje na aerodrom Kayseri. Panoramsko razgledanje Kapadokije u pratnji lokalnog vodiča. Ručak na ruti. Dolazak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

10.05.2021.   URGUP-KAPADOKIJA 
Doručak. Dan započinjemo obilaskom zamka Uchisar – koji predstavlja najvišu tačku regije sa kojeg se pruža fantastičan, panoramski pogled na grad. Kuće su građene oko zamka, ali su zbog sve većeg broja stanovnika i erozije, vremenom morale da se grade niz padinu, niže u dolini, tako da je citadela ostala da štrči iznad ostatka grada. Zatim nastavljamo do grada  Goreme, gde obilazimo Goreme – muzej na otvorenom u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkava, unutar kojih možemo videti freske koje prikazuju scene iz Novog i Starog zaveta, gde su monasi vodili monaški život od 3 veka pa nadalje. Posle posete muzeja, odlazak u grad Avanos, smešten u dolini  Crvene reke, najduže reke u Turskoj. Ime doline objašnjava njena neobično crvena boja. Taj prostor je vrlo bogat crvenom glinom od koje se pravi sva keramika Avanosa. Ručak u restoranu Han. Nastavak puta do obližnjeg sela Cavusin - poznatom po vizantijskoj ckrvi Svetog Jovana Krstitelja, gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Po završenom razgledanju, poseta dolini Pasabag – ’’monaška dolina’’ gde se nalaze najupečatljiviji magični  ’’troglavi ’’ dimnjaci. Naša sledeća stanica je Devrent dolina, koja je poznata i kao “dolina mašte” zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica je Urgup, gde ćemo napraviti  pauzu za slikanje sa prelepim pogledom na tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: jahanje Kapadokijskih konja uz posmatranje zalaska sunca i istraživanje šarmantne doline. Videćemo zapanjujući pejzaž Kapadokije i doći do neotkrivenih mesta do kojih je teško doći pešice. Večera. Noćenje.

11.05.2021. URGUP-KAPADOKIJA 
Doručak. Fakultativno moguće je organizovati let balonom iznad Kapadokije u ranim jutarnjim časovima (okvirno trajanje leta oko sat vremena). Nakon doručka odlazak na vidikovac Goreme sa kog se pruža prelep pogled na grad, odlično mesto za fotografisanje jedne od najlepših panorama sveta. Nastavak puta za Kaymakli, jedan od najstarijih podzemnih gradova Kapadokije gde postoje ostaci paleolitskog doba. Obilazak doline Ihlar, gde se nalazi i jedan od najvećih kanjona na svetu. Posle doline Ihlar, posetićemo selo Belisirma – malo grčko selo smešteno na reci Melendiz. Ručak. Posle ručka u dolini pored reke idemo do Yaprakhisar panorame gde su snimljene scene kultnog Holivudskog filma Star wars. Osećaćete se kao da ste na drugoj planeti. Kada se vratimo na planetu Zemlju obićićemo  manastir Selime, koji je ujedno i najveći Grčki pravoslavni manastir urezan u stene. Po povratku u centralnu Kapadokiju obićićemo dolinu golubova u Uchisaru i napravićemo pauzu za slikanje. Videćemo mnogo golubarnika i saznaćemo zašto su golubovi veoma važni za ovaj region. Obilazak završavamo posetom bazara rukotvorina gde se mogu videti zanatlije koji proizvode tradicionalne predmete iz Kapadokije. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje. 

12.05.2021.  URGUP -KAYSERI-ISTANBUL 
Doručak. Posle doručka, transfer do aerodroma Kayseri. Sletanje u Istanbul na aerodrom “Sabiha Gokcen”. Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: Staro gradsko jezgro, Ataturkov bulevar, akvadukt, Džamija Sulejmana Veličanstvenog, Zlatni rog, Trg Taksim, Bešiktaš, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana… Odlazak na vidikovac Čamlidža, brdo iznad Istanbula koje se nalazi na azijskoj strani grada. Odatle se pruža predivan pogled na ceo grad. Slobodno vreme za čaj ili kafu u nekom od restorana. Polazak prema hotelu. Smeštaj. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa gradom i šetnju. Fakultativno moguće organizovati vožnju Bosforom sa posetom Patrijaršiji. Tokom krstarenja videćemo znamenitosti kao što su: Zlatni Rog, Galata most, Sulejmanija Džamija, Dolmabahče palata, Bešiktaš… Povratak u hotel.  Noćenje.

13.05.2021. ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno moguće organizovati obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Aja Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, kasnije pretvorene u džamiju, a sada muzej star skoro 1500 godina), Cisterne Bazilike (potopljena palata) - antički podzemne cisterne koja je snabdevala vodom centar vizantijskog Carigrada i poznata je po svojim mermernim stubovima nosačima. Cisterna Bazilika je najveća od nekoliko stotina takvih podzemnih cisterni u Istanbulu, obilazak Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje su sultani dobijali od svojih vazala i podanika), Rimskog Hipodroma (ogromni  plato gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Odlazak na egipatski bazar i kupovina začina sa Istoka. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

14.05.2021. ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: poseta Dolmabahče palati koja je služila kao sedište sultana i centar je bio uprave Turske imperije od 1853. sve do 1922. godine. Fakultativno: tursko veče u nekom od tradicionalnih restorana ili na brodu uz nacionalnu muziku i ples . Povratak u hotel. Noćenje.

15.05.2021.ISTANBUL - BEOGRAD
Plaćanje u  dinarskoj protivvrednosti po  srednjem kursu NBS, na dan uplate:
- Gotovinski – 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre polaska,
- Čekovima građana do 6 mesečnih rata (40% prilikom rezervacije, 20% najkasnije 10 dana pre polaska, ostatak na 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova najkasnije 10 dana pre polaska),
- Administrativnom zabranom do 6 mesečnih rata (40% prilikom rezervacije, 20% najkasnije 10 dana pre polaska, ostatak na 6 jednakih mesečnih rata administrativnom zabranom),
- Platnim karticama
- Faktoring: 30% prilikom rezervacije, ostatak na odloženo, bez kamate,  kreditnim karticama banke Intesa u 3 jednake mesečne rate,
- Preko računa

MOND

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama