Kapadokija, 5 dana

Kapadokija, Turska

već od 599€

Opis destinacije

Zemlja lepih konja, “vilinskih dimnjaka” i šarenih balona. Kolevka hrišćanstva. Čudo prirode, smešteno između 3 ugašena vulkana centralnoistočnog dela turske Anadolije. Ova oblast zauzima površinu od samo 80 kvadratnih kilometara. I to kakvu! Prirodne formacije koje leže između pomenutih vulkana, Erdžijes, Guldag i Hasandag, zbog svoje lepote, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, čine da pomislite da ste na drugoj planeti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena: 
699 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
599 EUR po osobi 

Polasci: 
7. oktobar 2021. 

Trajanje: 
5 dana 
*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznositi više od 2 ili 3 dana.

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio karta sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Nevšehir sa presedanjem
- Prtljag težine 30kg za sve letove.
- 4 noćenja u hotelu Osmanli Cappadocia*** ili sličnom u Goreme u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom.
- Transferi prema programu putovanja.
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana.
- Obilasci prema programu putovanja.
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
I- ndividualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Obilazak severnog dela regije Kapadokija sa uključenim ručkom i ulaznicama - 50 EUR
2. Obilazak južnog dela regije Kapadokija sa uključenim ručkom i ulaznicama - 50 EUR
3. Let balonom iznad Kapadokije sa uključenim transferom - od 130 do 200 EUR

 * Cena fakultativnog izleta vožnja balonom iznad Kapadokije podložna je promeni i zavisi od broja prijavljenih putnika. Obavezna je prijava za ovaj izlet u prostorijama agencije, po prijavi za putovanje, kako bismo Vam obezbedili mesto u balonu i dobili konačnu cenu izleta.

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

VAŽNO:
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
DAN 1 - Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Nevšehir sa presedanjem. Transfer do hotela u Goreme u večernjim časovima. Upoznajemo se sa pokrajinom gde se priroda najviše poigrala sa maštom i stvorila jedinstvenu kombinaciju prirodne lepote i jedinstvene arhitekture. Noćenje.

DAN 2 - Doručak. Polazak u jutarnjim časovima na fakultativni izlet gde se upoznajemo sa severnim delom regije. Započinjemo naš dan odlaskom do zamka Uçhisar, odakle se pruža neverovatan pogled na fantastične stenovite formacije koje ga okružuju kao najviše tačke centralne Kapadokije. Nakon toga ćemo posetiti muzej na otvorenom u Goreme. Muzej se sastoji od strmih litica i mnogih skrivenih crkava koje datiraju iz vizantijskog vremena. Ovde se mogu videti najbolje očuvani vizantijske pećinske zidne slike i murali, koji prikazuju scene iz Starog i Novog zaveta. Nakon muzeja nastavljamo ka gradu Avanosu, koji se u davna vremena zvao Venessa. Avanos je mali grad poznat po svojoj keramici, a odakle se pruža pogled na najdužu reku Turske, koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija karakteristika grada, koja je i danas relevatna i veoma uočljiva, je proizvodnja keramike od gline koju već 4000 godina lokalno stanovništvo izrađuje istom tehnikom. Slobodno vreme za ručak u popodnevnim časovima. Put nas dalje vodi do sela Çavuşin, jednog od najstarijih sela na tom području. U pitanju je staro grčko selo, a najvažnija znamenitost je vizantijska crkva Svetog Jovana Krstitelja. Zatim odlazimo do doline Pasabaga, gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Naša pretposlednja stanica biće u dolini Devrent, poznatoj kao i dolina snova, poznatoj po lunarnom pejzažu. Završavamo našu turu u Ugrupu, gde ćemo uživati u suncu koje polako zalazi iznad Kapadokije. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Odlazak na fakultativni izlet upoznavanje južnog dela regije Kapadokija. Prvo odredište biće vidikovac sa kojeg se pruža najlepši pogled na Goreme, gde ćemo napraviti nestvarne fotografije. Zatim odlazimo do podzemnog grada Kajmakli, koji se smatra najstarjim podzemnim gradom regije. Na ovom mestu su ljudi živeli unutar stena još od doba paleolita. Nakon pauze za ručak, posetićemo Iaprakhisara, gde je snimljeno nekoliko kultnih scena iz filmova "Ratovi zvezda", na mestu na kojem ćete se osećati kao da ste na drugoj planeti. Sledeći lokalitet je manastir Selime i crkva, najveća grčka pravoslavna crkva u ovom delu Turske, sa šarmantnim kamenim zgradama. Po povratku u centralnu Kapadokiju, posetićemo dolinu golubova u mestu Uchhisaru, još jedno sjajno mesto za pravljenje divnih fotografija. Na kraju, obići ćemo zanatski bazar i upoznati se sa zanatlijama i umetnicima koji se bave proizvodnjom tradicionalnih rukotvorina. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 - Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet ranojutarnji let balonom, najbolji način spoznavanja nestvarnih prirodnih lepota Kapadokije. Dok letimo iznad ovog čuda prirode, pravimo i prelepe fotografije, okruženi drugim balonima. Ostatak dana ćemo iskoristiti u isprobavanju lokalnih poslastica ili se opustiti na nekoj od mnogobrojnih terasa gledajući bajkovite prizore ispred sebe. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Sve što je lepo ima svoj kraj, a tako nažalost i ova naša avantura od koje se opraštamo napuštanjem hotela, transferom do aerodroma i povratnim letom ka Beogradu, sa presedanjem. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRIP TOP

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Grčka

Idealan odmor za celu porodicu