Istanbul

Istanbul, Turska

već od 129€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PAKET ARANŽMAN
SMEŠTAJUSLUGATIP SOBE29.12 - 03.01.2022.
HOTEL 3*
3 noćenja sa doručkom
1/3129€
1/2139€

NAPOMENE:
- Navedene cene iz tabele se odnose na polaske iz Beograda, Kragujevca i Niša. Za polazak iz Novog Sada cena iz tabele se uvećava za 10 evra.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- 3 noćenja sa doručkom u izabranom smeštaju u Istanbulu
- Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio oprema, A/C) na relacijama prema programu
- Usluge pratioca/vodiča tokom trajanja aranžmana
- Organizaciju putovanja u celini

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno plaćanje u agenciji
- Fakultativne izlete
- Individualne troškove putnika
Q hotel Laleli 3* - http://www.qhotellaleli.com/
Ovaj hotel se nalazi u blizini Sulejmanove džamije. Može se pohvatliti prikladnim okruženjem u roku od 20 minuta hoda od centra grada. Sobe u hotelu opremljene su mini barom, televizorom i radnim stolom i frižiderom. Kupatila su opremljena kadom, odnosno tuš kabinom, kao i fenom za kosu. Doručak se služi od o7-10h. Recepcija je na usluzi 24 sata dnevno. Hotel poseduje i mogućnosti hemijskog čišćenja. Doručak se služi svakodnevno na bazi švedskog stola u hotelskom restoranu.

Hotel Kecik 3* - http://kecik-hotel.hotel-istanbul.net/en/
Kečik hotel ima bar na krovu koji pruža pogled na okrug Laleli kao i susednu Laleli džamiju. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu. Klimatizovane sobe imaju sopstveno kupatilo sa tušem i umivaonikom. Takođe sobe poseduju i mini bar i TV sa kablovskim kanalima. Hotel poseduje fitness centar, kao i mogućnost hemijskog čišćenja. Recepcija je na raspolaganju 24 sata. Hotel služi svim gostima kontinentalni doručak
1. dan / Beograd – Srbija – Bugarska – Turska:
Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan / Istanbul – Asia by night (fakultativno):
Dolazak u Istanbul u jutarnjim časovima gde kreće panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš, prelazak Bosfora, Azijska strana... Smeštanje u hotel. U večernjim satima čeka nas  slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska azijskog dela Istanbula. Ako vas Istanbul asocira na istoriju i stare građevine, ovaj izlet će vas svojom urbanošću i mladalačkim duhom demantovati i pokazati i onu moderniju stranu grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

3. dan / Istanbul Evropa (fakultativno):
Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti evropskog Istanbula: Aja Sofija - nekada najveća crkva sveta, Plava džamija - jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta... U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog dočeka NOVE GODINE u nekom od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

4. dan / Istanbul – Krstarenje Bosforom i Sulejmanija (fakultativno):
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar - čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, poseta Sulejmaniji. U večernjim satima čeka nas slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na noćnu žurku u neki od najpopularnijih klubova u Istanbulu. Noćenje.

5. dan / Istanbul Azija (fakultativno) – Turska – Bugarska – Srbija
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u azijski deo grada. Ćeka nas prelazak preko prelepog mosta koji spaja dva kontinenta i uživanje u prelepom pogledu, kao i pogledu sa vidikovca Čamlidža. Nakon toga nastavljamo do trga i šetališta Uskudar, gde nas čeka opuštajuća šetnja duž obale Bosfora i nestvaran pogled na Devojačku kulu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Sledi noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje...

6. dan / Srbija – Beograd:
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.
- Gotovinsko plaćanje: 3.000,00 dinara prilikom rezervacije, narednih 4.000,00 dinara 10 dana od dana potpisivanja ugovora.
- Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 15 dana pre početka aranžmana.

BF

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama